luni, 25 decembrie 2023

Praznicul Crăciunului în parohia Birda

 

   Sărbătoarea Nașterii Domnului a debutat cu Slujba Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia) în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitatea Sângeorge, filia Birda.

    Cete de colindători de copii pregătiți la biserică au vestit Nașterea credincioșilor di parohie.

    În ziua Praznicului a fost oficiată Sânta Liturghie în biserica parohială cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din Birda. La momentul predicii, a fost citită Pastorala la Nașterea Domnului la Praznicul din anul acesta, apoi s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului mai mulți copii.

   După otpustul Sfintei Liturghii, preotul Valentin Bugariu, parohul locului a expus cateheza: ,,Însemnătatea colindelor pentru credința creștină” care a fost urmată de interpretarea unui buchet de colinde de către copiii și tinerii: Peia Denisa, Ghioguță Kim, Viman Sophia, Peia Tudor, Buzaș Roxana, Groza Mădălina, Groza Miruna, Mîndruț Daniela, Moldovan Andrei, Boiangiu Andrei, Raciov Eliza. Manifestarea religios-artistică poartă denumirea de Recital de Colinde: ,,Vin colindătorii cu veneau odată...”, ajunsă la cea de-a VII-a ediție.

    La final Moș Crăciun a împărțit pachete pregătite de Parohia Birda, copiilor cuminți prezenți în biserică, deci tuturor.