marți, 12 decembrie 2023

,,Vatra satului”, nr. 59 / 2023

 

Revista de la Ferendia ,,Vatra satului” oferă cititorilor informații culturale, religioase și administrative care trec granița satului și fac referire la cultura și administrația comunei Jamu Mare.

De pildă, redactorul șef al publicației, prof. Ioan Traia ne informează despre o ,,Lansare de carte la Jamu Mare, jud. Timiș” (p. 1-2). E vorba de cartea dedicată unui dascăl bănățean: Publicistul Constantin Nedelcu și apropiații săi și semnată de Ioan Traia, Martin Olariu, Vasilie Iacob și Titu Pervulescu. Volumul a fost lansat cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României în comuna Jamu Mare prin rugăciune și un înălțător program patriotic pregătit de elevii Școlii Gimnaziale în coordonarea prof. Ana Iser, directorul instituției. Cu acest prilej dl. Petru Gagea, primarul Comunei a vorbit de dezvoltarea Comunei, lucru pe care ni-l prezintă in extenso în ,,Pagina Primarului” în care amintește de cele două proiecte care vizează asfaltarea drumurilor comunale și sătești.

Prof. Iosif Marius Circa în articolul ,,Crăciunul cel de ier și cel de azi, între tradiție și modernitate” pune în antiteză bucuria sărbătoririi Crăciunului în viața de ieri a comunității, cu avalanșa comercială și gastronomică din zilele noastre. Despre semnificația Praznicului Nașterii Domnului ne vorbește părintele Tiberiu Gherasim, parohul Bisericii din Ferendia.