luni, 27 mai 2024

Activitate dedicată Anului comemorativ la Sângeorge

Luni, 27 mai, în ziua cinstirii Sfântului Medic fără de arginți Ioan Rusul a fost oficiată slujba Acatistului, urmată de o cateheză și un film documentar pentru copiii și credincioșii din filia Sângeorge. Activitatea religios-educațională a fost săvârșită în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate.

            După săvârșirea slujbei Acatistului Sfântului Ioan Rusu, de către preotul Valentin Bugariu a fost pregătită o cateheză ilustrată cu ajutorul calculatorului și a videoproiectorului cu tema: ,,Cine sunt Sfinții Doctori fără de arginți?” în 27 de diapozitive care au prezentat icoana și viața fiecărui sfânt.

            În finalul catehezei cei prezenți au putut urmări o secvență din cadrul filmului documentar ,,Viața și minunile Sfântului Efrem cel Nou”, așadar două crâmpeie din misiunea unor Sfinți Medici fără de arginți cu moaște în țara noastră.

         Copiii de la Grădinița cu Program Normal și Școala Primară din Sângeorge îndrumați de prof. Maria Miron și prof. Daiana Curea au realizat o planșă tematică intitulată ,,Sfinții Doctori fără de arginți”. La final, copiii și dascălii fost răsplătiți cu premii pentru participarea la Concursul Național Catehetic.

      Sărbătorirea unui Sfânt Doctor fără de arginți a marcat într-un cadru festiv apropiata Sărbătoare internațională a copilului din 1 Iunie, încheierea prin rugăciune a unui nou an școlar și premierea celor care au făcut cinste Parohiei Birda în concursurile religioase organizate de Patriarhia Română.