miercuri, 12 iunie 2024

Cateheză demonstrativă în parohia Jebel

 

   Miercuri, 12 iunie, cu începere de la orele 12,00, a fost susținută de către P. C. Părinte Florin Groza o cateheză demonstrativă în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Proroc Ilie Tesvitenul” din parohia Jebel, protopopiatul Deta.

  Părintele paroh a pregătit și susținut cateheza cu tema ,,Iosif și frații săi” elevilor claselor a V-a și a VII-a de la Școala Gimnazial cu clasele I-VIII ,,Martin Șuboni” din Jebel. Copiii au fost însoțiți la Sfânta biserică de către prof. Florica Ardelean, titularul Catedrei de Religie Ortodoxă de la școala sus-numită.

      Părintele catehet a expus etapele catehezei amintind de episodul biblic care ilustrează viața și misiunea lui Iosif din cartea Facerii: tinerețea și visurile, Iosif vândut de frații săi; Iosif în Egipt; tălmăcirea viselor; frații lui Iosif vin în Egipt.

       La ,,Recapitulare”, elevii au prezentat ideile principale ale catehezei și au recitat câteva poeme în care au fost dezvoltate virtuțile morale care s-au desprins din relatarea scripturistică.

      Au fost prezenți preoții din Grupul Catehetic Deta Sud-Est din cadrul Protopopiatul: Vasile Cheregi (Spitalul de Psihiatrie Jebel), Ioan Emanuel Popescu (parohia Ciacova), Călin Negrea (parohia Gătaia), Ionuț Mania (parohia Liebling), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni) și Valentin Bugariu (parohia Birda).