luni, 24 iunie 2024

Lansare de carte la Clopodia

 

   La Praznicul Rusaliilor, biserica ortodoxă din Clopodia și-a serbat hramul, cu începere din Ajunul Praznicului când au fost pomeniți cei adormiți, iar în ziua sărbătorii prin oficierea Utreniei, Sfintei Liturghii și a Vecerniei plecării genunchilor.

        La deschiderea Rugii a fost săvârșită slujba binecuvântării și tăierii colacului de către nașii Rugii, fam. Sergiu și Claudia Itineanț. Au slujit cu acest prilej preoții Marius Crăciunescu, parohul locului și Valentin Bugariu din partea Asociației Publiciștilor Presei Rurale din Banat.

            În deschiderea Rugii Satului a avut loc un eveniment cultural patronat de dl. Petre Gagea, primarul Comunei Jamu Mare, jud. Timiș. A fost cu această ocazie lansată monografia Clopodia, conacul cu trei personalități, Editura Eurostampa, Timișoara, 2024, 137 p.. Iscălită de Ioan Traia și Doru Sinaci, cartea oferă cititorilor un orizont livresc al așezării și al oamenilor ei. Volumul a fost prezentat de prof. Iosif Marius Circa, pr. dr. Valentin Bugariu și ing. Petru Opruț, din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, filiala ,,Valeriu Braniște” din Timișoara și ai Asociației Publiciștilor Presei Rurale din România, filiala Timișoara.