joi, 6 noiembrie 2014

Ierarhi eligibili pentru slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului

Joi, 6 noiembrie 2014, la reşedinţa mitropolitană din Timişoara, a avut loc şedinţa de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Banatului, prezidată de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Locţiitor de Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului, la care au participat: Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului şi Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.  

În cadrul acestei şedinţe, Preafericirea Sa a prezentat membrilor Sinodului Mitropolitan lista aprobată a ierarhilor eligibili pentru slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi de Mitropolit al Banatului. Sinodul Mitropolitan, în conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a stabilit, prin consultare deschisă, urmată de vot secret consultativ, o listă cu doi candidaţi dintre ierarhii eligibili pentru slujirea de Arhiepiscop al Timişoarei şi de Mitropolit al Banatului. Aceştia sunt următorii:  

1.Preasfinţitul Părinte Dr. Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului

2.Preasfinţitul Părinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei  

Lista celor doi candidaţi stabiliţi de către Sinodul Mitropolitan va fi prezentată în şedinţa specială de consultare a acestuia cu Adunarea eparhială extinsă a Arhiepiscopiei Timişoarei, în ziua de 7 noiembrie 2014, începând cu ora 10.00. 

http://patriarhia.ro/ierarhi-eligibili-pentru-slujirea-de-arhiepiscop-al-timisoarei-si-mitropolit-al-banatului-7667.html