vineri, 21 noiembrie 2014

Împărtăşirea copiilor în satul Sîngeorge


La praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea Sîngeorge, comuna Birda.
            Cu acest prilej au fost mărturisiţi şi apoi împărtăşiţi copiii preşcolari şi şcolari de la la Şcoala Primară din Sîngeorge. Această participare activă la slujbele Bisericii face parte din Acordul de Parteneriat încheiat între Şcoală şi Biserică. Acordul acesta presupune mai multe activităţi comune între care amintim: participare la Sfânta Liturghie, cateheze tematice, implicarea în concursurile religioase iniţiate de parohie, serbarea Zilei Naţionale şi a Eroilor, daruri pentru participanţi de Crăciun ş. a.
            După săvârşirea Sfintei Liturghii a urmat slujba parastasului pentru Înaltpreasfinţitul Nicolae. Ziua de sărbătorire a Intrării Maicii Domnului în Biserică fiind şi ziua de naştere pământească a regretatului arhipăstor al Banatului (21 noiembrie 1923).
            La final toţi cei care au participat s-au împărtăşit cu Sfintele Taine au primit din partea Sfântului Ierarh Nicolae, prietenul copiilor un dar dulce. Acest lucru fiind posibil deoarece toţi copiii au fost cuminţi şi ascultători faţă de părinţii trupeşte cât şi de cei sufleteşti, adică dascălii de la şcoală.

            Pentru realizarea acestui obiectiv un gând de mulţumire se îndreaptă către înv. Maria Miron care a însoţit copiii la Sf. Biserică implicându-se activ în toate acţiunile derulate de Biserică în scop educativ.