duminică, 25 iunie 2017

,,Foaia Săcoșană”, nr. 2 (24) ̸ 2017

Prestigioasa revistă ,,Foaia Săcășană” a ajuns în cel de-al VII-lea an de apariție neîntreruptă. În prima pagină a acestui număr avem consemnat un eveniment din istoria satului Sacoșu Mare: Decernarea titlului de Cetățean de Onoare al comunei Darova, profesorului, scriitorului și jurnalistului Gheorghe Lungu, remarcabil condeier al Asociației Publiciștilor din Presa Rurală din Banat. Titlul înnobiliază truda de o viață în slujba culturii bănățene concretizată în volume de lexicografie, etnografie, istorie locală, poezie ș. a. Felicitări autorităților pentru această aplecare asupra personalităților locului, iar sărbătoritului putere și inspirație în creația literară viitoare!
            P. C. Părinte Răzvan Marinescu, parohul la Sacoșu Mare în cronica ,,O Sfântă Liturghie aleasă” consemnează un eveniment religios și cultural: primirea Corului ,,Armonia” al Parohiei Bocșa Română condus de P. C. Părinte Drd. Silviu Ferciug și lansarea Monografiei Corului în Duminica a IV a Postului Mare. Acestea au fost posibile prin grija Prof. dr. Viorel Cherciu și a prof. Gh. Lungu. Parohia a oferit goștilor o Diplomă de Participare și o agapă la finalul slujbei religioase.
            Același neobosit redactor-șef, Gh. Lungu iscălește continuarea Glosar-ului pentru literele G-I-J.

            Publicația poate fi lecturată integral la adresa: http://www.banaterra.eu/biblioteca/sites/default/files/foaia_sacosana_nr.2-2017.pdf