marți, 20 martie 2018

Altelierul de pictură ,,Prima mea icoană”


Marți, 20 martie s-a desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale din Birda a II-a ediție a Atelierului de pictură ,,Prima mea icoană”. Activitatea religios-artistică se adresează elevilor de gimnaziu și liceu din comuna Birda și satele aparținătoare. Față de prima ediție desfășurată în primăvara anului 2017 s-a înregistrat o creștere a numărului de participanți de la 14 la 27, a materialului folosit în realizarea icoanei: pânză și sticlă, dar și a culorilor întrebuințate oferite de Primăria Comunei Birda prin referentul cultural Anderwald Dara. De coordonarea acestei ediții s-au ocupat: prof. Sorina Onița, prof. Doru Popa, profesorul de religie și preotul Valentin Bugariu de la parohia din localitate.
Au contribuit cu lucrări următorii elevi: Baniaș Daniela (cls. a VI-a); Bisi Maria Magdalena (cls. a VII-a); Brezga Cătălin (cls. a VII-a); Buțu Corina (cls. a IX-a); Buțu Raluca (cls. a VII-a); Cocoș Andrei (cls. a VII-a); Cojocar Adina (cls. a XI-a); Ciobanu Alexandru (cls. a VI-a); Creinicean Dănuț (cls. a VIII-a); Indri Ana-Maria (cls. a VII-a); Jurma Claudia (cls. a VI-a); Matei Cristina (cls. a X-a); Miron Denisa (cls. a VIII-a); Morușca Lavinia (cls. a IX-a); Murgea Cristian (cls. a VII-a); Pașca Adelin (cls. a VIII-a); Pașca Cristina (cls. a VIII-a); Petrea Maria (cls. a VIII-a); Piloiu Călin (cls. a VI-a); Pomuț Jolan (cls. a VII-a); Popovici Paul (cls. a VII-a); Prună David (cls. a VIII-a); Stancov Lisa (cls. a IX-a); Șuclea Petronela (cls. a IX-a); Vălcan Andrada (cls. a X-a);Vălean Alexandru (cls. a VII-a) și Weisz Markus (cls. a IX-a).

Icoanele pictate vor fi expuse în cadrul Primăriei din Birda. Activitatea este cuprinsă în Acordul de Parteneriat încheiat între Biserică și Școală pentru anul școlar 2017-2018.