miercuri, 14 martie 2018

Împărtășirea copiilor în parohia Berecuța


          Miercuri, 14 martie de la orele 10,00 a fost oficiată Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sființite în capela cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” din satul Mănăstire filie a parohiei Berecuța, protopopiatul Deta.
            Cu acest prilej s-au împărtășit cu Sfintele Taine ale Mărturisirii și Împărtășirii elevii preșcolari și școlari de la Școlile Primare din Berecuța și Mănăstire. Copiii au fost însoțiți la Sf. biserică de către educatorii și învățătorii de la unitățile de învățământ.
            Cu acest prilej au slujit la invitația P. C. Părinte Zoran Milovanov, parohul locului, P. C. Părinți Codruț Matei (Spitalul de Psihiatrie), Jivovine Maletici (Denta), Călin Negrea (Gătaia), Tiberiu Gherasim (Ferendia) și Valentin Bugariu (Birda).
            După otpustul Sfintei Liturghii copiii însoțiți de educatori și preoții slujitori au făcut un popas la Mănăstirea ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Mănăstire. Aici, în biserica cea mare a așezământului monahal s-au închinat la moaștele Sfântului Mucenic al Creștinătății.