duminică, 4 martie 2018

Taina Sfântului Maslu în parohia Gătaia


La finalul Săptămânii duhovnicești organizate de către P. C. Părinte Călin Negrea, parohul bisericii cu hramul ,,Învierea Domnului” din parohia Gătaia, protopopiatul Deta a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de obște, Duminică, 4 Februarie în biserica parohială.
Cu acest prilej au slujit P. On. Părinte Ioan Prisăcean protopopul Detei și P. C. Părinți: Virgil Roșu (Pădureni), Codruț Matei (Spitalul de Psihiatrie), Zoran Milovanov (Berecuța), Iulian Popa (Colonia Gătaia) și Valentin Bugariu (Birda).
După otpustul Sfintei Tainei, P. On. Părinte Protopop a susținut un bogat cuvânt de învățătură care a îndemnat pe credincioșii prezenți la sporirea rugăciunii având ca model rugăciunea inimii. A dat ca exemplu în acest sens pe Sfântul Grigorie Palama, dascăl al învățăturii despre energiile necreate prin care îl putem cunoaște pe Dumnezeu.
Taina Sfântului Maslu încheie o săptămână în care s-a împletit rugăciunea publică, împărtășirea cu Sfintele Taine cu inițiative catehetice și filantropice realizate împreună cu copiii din grupa de cateheză parohială.