marți, 17 septembrie 2019

,,Lumină și culoare” la Voiteg


În organizarea Asociației pentru Cultură și Tradiție ASCOULT, al Parohiei Ortodoxe și al Școlii Gimnaziale din localitate s-a desfășurat în comuna timișeană Voiteg un Atelier de creație pe parcursul a 6 zile: 7-12 septembrie și încununate cu un vernisaj.
Au trudit patru pictori din Spania și România: Valeriano Hernandez, Ioan Oniciuc, Pavel Torony și Mihai Teodor Olteanu. Cel din urmă pictor, Teodor Olteanu este cel care a inițiat pe copiii parohiei Voiteg în tainele picturii la invitația P. C. Părinte Dragan Giorgiev.
Același harnic și dinamic preot din Voiteg este cel care i-a însoțit pe pictorii veniți la Voiteg într-un pelerinaj la mănăstirile Partoș și Săraca.

Vernisajul expoziției a oferit publicului ,,de la răsăritul Soarelui și până la apusul lui” imagini din sat: instituții (bisericile), flori și oameni. La această gală de ,,Lumină și culoare” a participat și P. On. dr. Nichifor Tănase, consilier eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei. Gala s-a încheiat cu un recital de pian.
Încă o dată în vatra satului din Voiteg, Biserica și Școala au colaborat susținând o Asociație – emblematică – pentru Cultură și Tradiție strunită în chip admirabil de familia Carmen și Emil Cazan.