luni, 9 septembrie 2019

Parohia Birda a fost reprezentată la ITO Craiova

   Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din România a devenit o manifestare a credinței în rândul tinerilor nu doar din România, ci și din alte țări. Au fost prezenți tineri români din diaspora europeană și americană.
       Arhiepiscopia Timișoarei a fost reprezentată de o delegație condusă de părinții Consilieri ai Eparhiei.
     După întâlnirile anuale de la Baia Mare (2014), Cluj-Napoca (2015), București (2016), Iași (2017), Sibiu (2018) a ajuns rândul Arhiepiscopiei Craiovei să găzduiască între 5-8 septembrie a. c. întâlnirea tinerilor ortodocși.
            În prima zi a înâlnirii a fost prezent și a adresat un cuvânt de binecuvântare Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ierarhul locului, oficialități centrale și locale.
   Programul activităților a fost bogat și diversificat: primirea participanților, workshop-uri, conferințe, procesiune, concerte de muzică, ateliere, expoziții și vizitarea centrului Craiovei. Programul a cuprins și rugăciunile dimineții dar și participarea, împărtășirea cu Sfintele Taine cu prilejul sfințirii bisericii Mănăstirii Maglavit (jud. Dolj).
     Din partea parohiei Birda a participat elevul Călin Oniea. La reîntoarcere ne-a împărtășit câteva impresii:  ,,Întorcându-mă de la ITO 2019, pot afirma că acest eveniment a fost cel puțin de neuitat. Am avut parte de surprize plăcute, de oportunități, de revederi cu prietenii pe care i-am făcut în anii precedenți dar cel mai important, am avut parte de ceea ce noi, participanții, îl numim ,,sentimentul ITO". O emoție care greu poate fi descrisă în cuvinte și care se întâlnește exclusiv în cadrul acestor Întâlniri a Tinerilor Ortodocși.
    Vă mulțumesc încă o dată pentru că îmi acordați in fiecare an ocazia de a participa la acest eveniment. Vă sunt profund recunoscător!”.
      În 2020 gazda Întâlnirii Tinerilor Ortodocși va fi Arhiepiscopia Timișoarei.