marți, 8 septembrie 2020

,,Arhanghelul. Supliment catehetic”

 

   Începând cu Praznicul Nașterii Maicii Domnului debutează un ,,Supliment catehetic” al revistei de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul” din Birda, jud. Timiș. Am intitulat acestă nouă modalitate propovăduire ,,Supliment”, nu din pricina faptului că credința ar fi un supliment, ci că această modalitate este până la urmă una alternativă, de vestire a lui Hristos.

   Sumarul fiecărui număr cuprinde: semnificația sărbătorii, textele scripturistice ale Sfintelor Evanghelii citite la Utrenie și Sfânta Liturghie, a Apostolului sărbătorii. Textele Sf. Scripturi sunt urmate de un cuvânt de învățătură model alcătuit de specialiști în Teologie, ,,Cuvinte de folos”, o rubrică din scrierile Sfinților Părinți și teologilor ortodocși și un ,,Dicționar religios” care să explice principalele cuvinte de specialitate ale credinței creștine.

   În ceea ce privește grafica s-a optat pentru un caracter al literei mai mare decât cel obișnuit și material ilustrativ iconografic care să dea forță expresivă textului. Acest supliment va fi realizat pentru fiecare Duminică și sărbătoare doar în varianta on-line și poate fi lecturat pe pagina ,,Hristos împărtășit copiilor” de pe rețeaua de socializare Facebook.