luni, 14 septembrie 2020

Început de An școlar la Birda și Sângeorge

 

   Deschiderea anului școlar 2020-2021 a coincis anul aceasta cu Praznicul Înălțării Sfintei Crucii. Fiind o situație specială din punct de vedere sanitar, în Ajunul debutului noului an școlar a fost oficiat în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, Tedeumul special pentru acest moment în care părinți și copii ne-am rugat în biserica parohială: ,,Pentru ca să trimită asupra şcolarilor acestora duhul înţelepciunii şi al înţelegerii şi să le deschidă mintea şi cugetul şi să le lumineze inima lor spre primirea învăţăturilor celor bune”.

    Luni, 14 septembrie la orele 8,30-9,00 La Școala Gimnazială din Birda și la Școala Primară din Sângeorge au fost săvârșită rugăciunea specială pentru binecuvântarea începutului de an școlar.

      Dincolo de simbol, Sfânta Cruce este și reprezentare a credinței, precum și verticalitate a gândurilor și trăirilor noastre. Nedespărțită de Hristos, care I-a imprimat sensul de jerfă pentru împlinirea unui ideal comunitar, Crucea va veghea pe mai departe pe elevul ce își v-a pune nădejdea în Fiul lui Dumnezeu, așa cum ne învață Sfântul Apostol Pavel: ,,Căci cuvântul crucii este nebunie pentru cei ce pier, iar pentru noi este puterea lui Dumnezeu” (I Cor. 1, 18).

     Un nou an școlar cu sănătate și învățături bune pentru elevii și profesorii lor.