sâmbătă, 28 august 2021

,,Sărcia”, nr. 56 / 2021

 

   A apărut pe lângă biserica ortodoxă română din Sărcia revista omonimă în 18 pagini. Redactactă de un colectiv de redacție condus de dl. Lucian Moșescu jr. în sujba de redactor responsabil, revista oferă cititorilor de dincolo și dincoace de hotarul Serbiei și României știri, evenimente, studii, pagina de limbă română, pagina sportivă, necrologuri ș. a.

      Acest număr este unul aniversar deoarece publicația a împlinit 25 de ani de la primul număr. Pentru a marca acest moment au fost trimise cuvinte de felicitare iscălite de protopopul Petru Berbentia (Timișoara), Octavian Suciu (Radio–Televiziunea Voivodina), Iancu Murărescu (cel care a consus revista în toți cei 25 de ani), Dan Liuț. Tibi Popovici (Bocșa), Mircea Lelea (Toracu Mare) și preot Valentin Bugariu (Birda).

     Din sumarul acestui număr am reținut Editorialul, ,,1 septembrie începutul anului bisericesc” semnat de preotul paroh Cristian Popi; două interesante documentare: ,,Cimitirele sărcinenților” de Iancu Murărescu și ,,Scurtă monografie a comunei  Sărcia–românească de Ioan Farca” culeasă de Octavian Suciu și un eveniment local prezentat de Lucian Moșescu jr. ,,Hai la turtă la Sărcia. Ediția a III-a”.