luni, 9 august 2021

Taina Sfântului Maslu în parohia Pădureni

 

   În Duminica a 7-a după Rusalii la inițiativa P. C. Părinte paroh Sebastian Andrei Petrescu a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Sfântul Ioan Botezătorul” din parohia Pădureni, protopopiatul Deta.

 Cu acest prilej au slujit P. On. Părinți Ioan Prisăcean, protopopul Detei, Timotei Anișorac, consilier eparhial și P. C. Părinți Florin Groza (parohia Jebel), Valentin Bugariu (parohia Birda), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Dragan Giorgiev (parohia Voiteg), Adrian Cohuț (parohia Percosova) și Sebastian Andrei Petrescu, parohul locului.

    Cuvântul de învățătură ocazional a fost susținut de P. On. Părinte Protopop care a vorbit de darul vindecării trupești și sufletești venit de la Mântuitorul Iisus Hristos și împărtășit credincioșilor prin Sfintele Taine.

   Cu acest prilej dl. Victor Constantin Măruțoiu, poet și doctor în teologie, membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj-Napoca a prezentat volumul de poeme religioase Vitralii cu greieri (Editura Libris Editorial, Brașov, 2020, 139 p). Autorul pe urma bunicilor le închină peste ani un poem, dar și lighezenilor de astăzi intitulat La casa din Pădureni:

,,prin casa bunilor-străbunilor mei

greierii au pășit

ca-ntr-un vis

noapte după noapte

 

cântecul lor aprindea rugăciuni”.

 

       De bucuria comuniunii s-au împărtășit credincioșii de astăzi ai parohiei și din împrejurimi. Au fost de asemenea prezente oficialități locale, dl. Dorin Ignuța, primarul Comunei Pădureni.