miercuri, 29 noiembrie 2023

Lansare de carte la Jamu Mare, jud. Timiș

 

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României a fost cinstită prin rugăciune, poezie, cântec și carte, Ziua de 1 Decembrie.

Ziua a debutat cu slujba Tedeumului, oficiat la Monumentul Eroilor, din localitatea Jamu Mare, jud. Timiș. Slujba a fost oficiată de către P. C. Părinți Ioan Babeu, parohul locului, Cornel Juica, de la parohia Iablanca, Voivodina, Serbia, Valentin Bugariu de la parohia Birda, Marian Gheorghe Chirilă de la parohia Sasca Montană și Tiberiu Gherasim de la parohia Ferendia.

Cu acest prilej au fost prezenți membrii Consiliului Local al Primăriei Jamu Mare, profesori și elevi de la Școala Gimnazială, membri ai Asociației Publiciștilor Presei Rurale din Banat, alți invitați. Domnul Petre Gagea, primarul Comunei a vorbit despre semnificația Zilei Naționale a României și cinstirea ei prin dezvoltarea comunității locale.

Programul artistic a fost pregătit de către elevii claselor I-VIII instruiți de profesorii Școlii coordonați de prof. Ana Iser, directorul Școlii Gimnaziale. Programul a inclus poezii și cântece patriotice recitate și interpretate de elevii claselor primare și gimnaziale, în acorduri de vioară, acordeon și pianină. Despre importanța Zilei Naționale a vorbit prof. Alexandru Spătariu, care printr-o prezentare ilustrată și redată cu ajutorul videoproiectorului a vorbit de unirea tuturor provinciilor românești.

În partea a doua a evenimentului a fost lansat volumul Publicistul Constantin Nedelcu și apropiații săi (Editura Eurostampa, Timișoara, 2023, 179 p.). Iscălit de Ioan Traia, Martin Olaru, Vasilie Iacob și Titu Pervulescu, cartea oferă sub forma unei monografii viața și activitatea prof. Constantin Nedelcu, a prietenilor și colaboratorilor de-o viață. Despre carte au vorbit prof. Ioan Traia, ing. Vasilie Iacob, prof. Iosif Marius Circa și preoții Vasile D. Suciu, de la parohia Giarmata Vii și Valentin Bugariu.