marți, 28 august 2018

,,Vatră nouă”, nr. 213-214/2018


      A apărut numărul pe lunile iulie-august al revistei comunitare ,,Vatră nouă” din Giarmata Vii. Editorialul iscălit de prof. univ. Vasile Dudaș și Acad. Păun Ion Otiman tratează o altă realitate a Marii Unirii sub titlul: ,,Centenarul Făuririi României Mari (III)”. Din rubrica ,,Evocări”, părintele Vasile D. Suciu relatează despre ,,Întâlnirea anuală a fiilor satului Nadăș. Împreună (re)zidim biserica din Nadăș” (p. 4).
            Același autor publică secvențial comunicarea științifică susținută la Academia Română, filiala Timișoara cu titlul: ,,Promotori ai valorilor spirituale bănățene. Contribuții științifice regăsite în revista <<Vatră nouă>>” (p. 10-11).
            Din suplimentul religios ,,Iconostas” aflăm de ,,Închierea sesiunii a VII-a a Cercului de Pictură pe sticlă”. Proiectul realizat prin colaborarea dintre Parohia Giarmata Vii cu Școala din localitate și Primăria Ghiroda. Anul acesta au participat 32 de copii care au realizat tot atâtea lucrări.
            Din cuprinsul revistei aflăm și cronici a unor evenimente culturale, ,,Întâlnirea monografiștilor bănățeni la Partoș” dar și alte articole care popularizează șahul dar și curizități și rețete culinare care întregesc în chip fericit continutul tematic.
            Revista poate fi consultată pe site-ul: http://www.banaterra.eu/biblioteca/sites/default/files/vatra_noua_213-214.pdf.