sâmbătă, 24 noiembrie 2018

Concursul ,,Bucuria Nașterii în suflet de copil” la Birda


        În 15-16 noiembrie s-a desfășurat în Școala Primară din Sîngeorge și Școala Gimnazială din Birda Concursul ,,Bucuria Nașterii în suflet de copil”. Inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Consiliul Județean și Arhiepiscopia Timișoarei și ajuns la cea de a VI-a ediție Concursul are ca scop final: ,,Afirmarea credinței ortodoxe prin aplicarea învățăturii dreptei credințe și prin integrarea valorilor, a cunoștiințelor și a deprinderilor religios-morale în viața personală și a comunității”.
            Concursul a fost realizat prin efortul prof. Doru Popa, titularul Catedrei de Religie Ortodoxă de la Școala din Birda. În acest an au participat 15 copii (12 la Birda și 3 la Sângeorge) de la clasa a III-a, care după desfășurarea testului scris au obținut premii, mențiuni și diplome de participare.
            La Sîngeorge au fost obținute următoarele rezultate: Stoianovici Caius (Premiul I); Drăghici Alexandru (Premiul II) și Moise Gabriela (Premiul III).
            La Birda s-a înregistrat urmăroarea situație finală: Damian Alice-Bianca, Pomuț Roxana Gabriela (Premiul I); Noje Tania-Teodora (Premiul II); Murgea Cătălin-Florin (Premiul III); Pașca Ioan-Nicolae (Mențiunea I); Radu Andreea-Ionela (Mențiunea a II-a); Potroacă Gabriela-Andreea (Mențiunea a III-a). Diplome de Participare au obținut următorii elevi: Boer Andreea-Ionela; Cocoș Cristian-Ioan; Mancaș Alexandru-Marian și Matei David.
            Și în anul acesta de succesul acestui Concurs s-au ocupat alături de prof. Doru Popa și prof. Sorina Onița, directorul Școlii și prof. Maria Miron.