vineri, 30 noiembrie 2018

Concert de cântece patriotice și colinde în parohia Birda


Prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României în parohia Birda a debutat în Ajun cu oficierea Slujbei Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia). Vineri de la orele 10,00 a fost săvârșită Sfânta Liturghie. Au slujit cu acest prilej P. C. Părinte Călin Negrea de la parohia Gătaia și Valentin Bugariu, parohul bisericii cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din parohia Birda.
            Răspunsurile liturgice au fost date de Corul ,,Doina” al Parohiei Gătaia dirijat de cântărețul bisericesc Liviu Țâțu.
            La momentul potrivit mai mulți copii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.
            Cuvântul de învățătură a fost pregătit și susținut de părintele Călin Negrea. Sfântul Apostol Andrei este cel care L-a mărturisit pe Hristos, L-a propopvăduit în pământul românesc dintre Dunăre și Mare. Poporul românesc este creștin prin predică apostolică deosebindu-se de celelalte popoare care au fost încreștinate începând cu regele și încheindu-se cu supusul acestuia. Poporul românesc are astfel și un model de urmat și în ceea ce privește mărturisirea lui Hristos.

            După otpustul Sfintei Liturghii, interpreții Denisa Scrofan și Alexandru Orășanu au interpretat cântece patriotice tradiționale. Același tip de cântece la care s-au adăugat și colinde au fost interpretate și de membrii Corului ,,Doina”.
            A fost răsplătită contribuția la dezvoltarea activității corale la Birda prin acordarea ,,Dipolmei de Onoare” D-lui Prof. Ion Petrescu cel care între anii 1995-1997 a format și condus Corul Parohiei Birda.