duminică, 22 decembrie 2019

Concursul Județean de Religie ,,Bucuria Nașterii în suflet de copil”


   În anul 2019 a fost organizat de către Arhiepiscopia Timișoarei, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Parohia Ortodoxă și Liceul Tehnologic ,,Petre Mitroi” din Biled, cea de-a VII-a ediție a Concursului Județean de Religie ,,Bucuria Nașterii Domnului în suflet de copil”.
    Concursul de Religie este destinat elevilor clasei a III-a, din unitățile școlare din județul Timiș. În acest an s-au înscris 36 de școli și structuri școlare, din care 26 din mediul rural.
        Concursul îşi propune:
 – promovarea valorilor cultural creştine specifice Naşterii Domnului în rândul elevilor;
– cunoaşterea valorilor tradiţionale şi afirmarea propriei identităţii religioase, culturale şi naţionale;
– dezvoltarea creativităţii în rândul elevilor prin promovarea valorilor creştine;
– identificarea elevilor cu aptitudini speciale.
        Din partea Școlii Gimnaziale și Parohiei Ortodoxe Birda au participat 16 elevi, 13 din Birda și 3 din Sângeorge: Arpec-Toloș Andrei, Barbu Denis-Dumitru, Bene Izabela-Deni, Buzumurga Diana, Chereș Maria, Dușcaș Gabriela-Elena, Filip Bogdan-Ioan, Matei Darius, Moise Florentina, Noldovan Andrei-Iosif, Neamțu Petrișor-Cristian, Noje Alexandra-Daniela, Pocol Sebastian Marian, Pojar Sebastian-Alexandru, Sălajan Ricardo-Ciprian și Teodorescu Antonela.
      În 22 decembrie după otpustul Sfintei Liturghii au fost premiați copiii care au participat la această întrecere de verificare a cunoștiințelor religioase.