duminică, 15 decembrie 2019

Recital de Colinde la Sângeorge


   În organizarea Parohiei Ortodoxe Birda s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a Recitalului de Colinde ,,Vin colindătorii cum veneau odată…”, în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitatea Sângeorge. Manifestarea este destinată preșcolarilor, elevilor și tinerilor și își propune cultivarea tradițiilor creștine legate de Nașterea Domnului.
    Duminică, 15 decembrie a fost săvârșită Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie în biserica filială din Sângeorge. La momentul potrivit, mai mulți credincioși și tineri s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.
   Vestea Nașterii Domnului a fost adusă de mai mulți copii din Sângeorge, Birda, Gătaia, Voiteg, jud. Timiș și Măureni, jud. Caraș-Severin. Programul de colinde a fost prezentat de P. C. Părinte Valentin Bugariu, parohul locului care  printr-un cuvânt de învățătură ad-hoc a vorbit, despre importanța colindei în viața religioasă a românilor.  ,,Colinda oferă –ca de altfel– întreaga poezie imnografică îmbracă textul Sfintei Scripturi, acolo unde nu este atât de generos. Astfel că, Mântuitorului i se dăruiește cu prilejul Învierii Domnului, duioasele stări ale Prohodului, care au lipsit în vremea Răstignirii Domnului. Cu prilejul Nașterii petrecută în Betleem, colindele îi oferă Pruncului Iisus scutecele atât de necesare”.