miercuri, 25 decembrie 2019

Praznicul Crăciunului în parohia Birda

   În Ajunul Praznicului Crăciunului, după slujba Vecerniei unită cu Litia, s-au primit cetele de colindători care au adus vestea cea bună a Nașterii Domnului Iisus Hristos.
    La Praznicul Nașterii Domnului a fost oficiată Utrenia urmată de Sfânta Liturghie.
   A fost citit cu acest prilej cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Mitropolit Ioan al Banatului. La finalul Pastoralei, Ierarhul Timișoarei ne povățuiește: ,,Pruncul Iisus, Fiul lui Dumnezeu Întrupat, rămâne pentru noi creștinii pildă de urmat în dreptate față de Tatăl Ceresc și față de semenii noștri: „Hristos Și-a pus sufletul Său pentru noi și noi datori suntem să ne punem sufletele pentru frați” (I Ioan 3, 16). Cumpătare și smerenie se cuvine să avem față de noi înșine, dreptate și iubire față de semenii noștri, evlavie și credință față de Dumnezeu.
   Iubiților, ne ducem toți timpul la moară; să facem fiecare din viața noastră o prescură, pe care s-o punem pe altarul iubirii lui Hristos”.
   Mai mulți copii și tineri s-au împărtășit la momentul potrivit cu Trupul și Sângele Domnului.
  După otpustul Sfintei Liturghii copiii prezenți au colindat Pruncului Iisus în Betleemul bisericii parohiale. Au fost răsplătiți toți copiii prezenți cu daruri oferite de parohie, cât și de Fundația Rudolf Walther din Timișoara.
   Tot cu acest prilej a fost distribuit nr. 4 (32) al revistei cu cultură și religie rurală ,,Arhanghelul” împreună cu tradiționalul calendar creștin-ortodox de buzunar editate de Parohia Birda.