miercuri, 8 septembrie 2021

Hramul Bisericii Ortodoxe din Birda

 

   La Praznicul Nașterii Maicii Domnului este sărbătorit și hramul bisericii parohiale, din comuna Birda. Cu acest prilej, în Ajun de praznic a fost oficiată Slujba Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia), continuată în ziua sărbătorii cu Acatistul Nașterii Maicii Domnului, Sfânta Liturghie și ritualul tăierii colacului.

     În cadrul Sfintei Liturghii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului mai mulți copii și tineri. Predica a fost susținută de P. C. Părinte Valentin Bugariu, parohul locului care a vorbit celor prezenți de însemnătatea hramului pentru comunitatea bisericească locală, în anul în care biserica parohială sărbătorește 110 ani de la punerea pietrei de temelie a actualului lăcaș de cult.

     Nașii acestui hram care au pregătit cele necesare prăznuirii au fost Robert Novac și Denisa Peia, împreună cu părinții.

    Cu acest prilej a fost așezat în raftul de colportaj nr. 39 al revistei de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul”.

       Au fost prezenți mai mulți credincioși în costume populare, tineri și copii. Omagiind Anul Diasporei ortodoxe românești au fost prezenți la slujbele bisericești familia Maria și Florin Suciu, împreună cu copiii Daria, Iulia și Luca.

      În organizarea Primăriei și Consiliului Local din Birda se vor derula Zilele Comunei Birda – Ruga Satului, în două zile (8-9 septembrie) cu muzică și voie bună!