vineri, 17 septembrie 2021

Rechizite petru copiii din Voiteg

 

   Vineri, 17 septembrie, la Școala Gimnazială din comuna Voiteg, jud. Timiș s-a finalizat Campania ,,Școala poarta spre un viitor educat”. Organizată de Parohia Ortodoxă Română ,,Sf. Ier. Andrei Șaguna” din Emden din Germania, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română din Voiteg, activitatea filantropică a venit în sprijinul comunității școlare din Voiteg.

  Campania care s-a desfășurat în perioada 18 august-17 septembrie a.c., a vizat donarea a 32 de ghiozdane, cu toate cele necesare procesului didactic unor copii din familii cu posibilități financiare reduse. Acestea au fost distribuite elevilor din această categorie de la clasa O la clasa a VIII-a. Totodată, la ciclul primar au mai fost donate alte materiale didactice (caiete, top de hârtie, instrumente de scris).

    De această campanie s-a ocupat Pr. ic. Dragan Giorgiev, parohul bisericii ,,Sf. Gheorghe” din Voiteg, care desfășoară o colaborare de mai mulți ani cu preotul Vlad Cătălin Lia, de la parohia românească din Emden.

      Tot în acest an, părintele Dragan Giorgiev a participat la evenimentul on-line ,,Familia duhovnicească” organizat de parohia din Diaspora românească din Germania, iar împreună cu copiii din Voiteg la Concursul Național Catehetic de anul acesta inițiat de Patriarhia Română.