joi, 27 aprilie 2023

Miniproiectul educațional-religios ,,Pe urmele sfinților”

 

   În primele patru luni ale anului 2023, s-a desfășurat în parohia Birda și filia Sângeorge miniproiectul ,,Pe urmele sfinților”. Realizat în cadrul Concursului Catehetic Național ,,Tinerii și vârstnicii să laude pe Domnul” (https://patriarhia.ro/images/pdf_2022/CONCEPT_Concurs_Catehetic_2023.pdf, accesat în 27. 04. 2023), în parteneriat cu Școala Gimnazială Birda și Școala Primară Sângeorge, jud. Timiș.

   După stabilirea obiectivelor, s-a constituit grupul catehetic, compus din 21 de elevi de la cele două școli sus-amintite și 5 coordonatori (4 profesori și un preot) și 3 colaboratori (profesori) care a planificat activitățile din cadrul proiectului fiind 12 manifestări publice, la care s-au adăugat activități de informare, documentare, ilustrare, tehnoredactare a acestora, realizate fie în biblioteca parohială, fie la cele publice din Gătaia, Bocșa și Timișoara.

        Fiecare activitate a avut o structură de bază, religioasă, care a reunit pe cei din grupul catehetic dar și pe participanți în jurul unei slujbe religioase: Sfânta Liturghie, Tedeum, Vecernie, Litie, Utrenie, Taina Sfântului Maslu, parastas, a împărtășirii cu Sfintele Taine. Acestei temelii, i s-au adăugat activități educativ-culturale: cateheze, expoziții de carte, audiții muzicale, realizarea unor planșe și panouri tematice dedicate Anului omagial și comemorativ, momente literar-artistice, cerc de Desen, Masă rotundă, articole, știri ș. a.

 Întregul Miniproiect poate fi lecturat accesând link-ul: https://www.scribd.com/presentation/641146874/Pe-urmele-sfin%C8%9Bilor-Concursul-Na%C8%9Bional-Catehetic-Birda-2023, accesat în 27. 04. 2023.