duminică, 9 aprilie 2023

Taina Sfântului Maslu de obște în parohia Gătaia

 

La Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, în biserica cu hramul ,,Învierea Domnului”, din parohia Gătaia, protopopiatul Deta.

Cu acest prilej au slujit P. C. Părinți Valentin Bugariu (parohia Birda), Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni), Adrian Cohuț (parohia Percosova) și Călin Ionel Negrea, parohul locului.

Cuvântul de învățătură ocazionat Sfintei Taine a fost susținut de către părintele Iulian Popa. În cadrul acestuia, vorbitorul a accentuat necesitatea trăirii vieții religioase, în cadrul calendarului cumințeniei creștinilor ortodocși și participarea la rugăciunea publică a Bisericii.

S-au împărtășit de darurile Sfintei Taine mai mulți credincioși din parohie, precum și din cele învecinate: Colonia Gătaia, Sculea și Birda.

După otpustul slujbei, un grup de elevi de la Liceul Teoretic Gătaia, pregătiți de către prof. Nicoleta Brădeanu au intonat pricesne cu tematica Duminicii Floriilor.