vineri, 28 aprilie 2023

,,Suflet de copil”, nr. 9 / 2023

 

De curând a apărut un nou și consistent număr (76 p.), al reviste școlare ,,Suflet de copil”. Editată de Școala Gimnazială Săcălaz din jud. Timiș, publicația oferă un conținut bogat și diversificat, iscălit de profesori și elevi, cu ilustrații din activitățile desfășurate.

Am reținut ,,Editorialul”, ,,Unde ești copilărie?” cu o nostalgică privire retrospectivă făcută de prof. Apostu Adriana. Tot în sumar regăsim o cronică a unui eveniment științific patronat de Școala săcălăzeană, ,,Simpozionul Național ‹‹Prețuiește viața››”. O manifestare la care au participat peste 100 de persoane, din 12 județe, 20 de școli din țară și 30 din județul Timiș.

Elevii au semnat pagini care privesc disciplinele studiate, cum sunt cele semnate de Matits Marko și Matits Milena, literatură (poezie și proză), cronică culturală în rubrica ,,Tinere condeie” ce se întinde pe mai multe pagini.

Sunt consemnate și activitățile extra curriculare desfășurate de elevii Școlii îndrumați  de cadrele didactice.

Gânduri senine se cuvin truditorilor din spatele revistei, prof. Matits Manuela, directorul instituției școlare, colaboratorilor și elevilor care au făcut posibilă apariția acestei reviste, îmbogățind zestre publicisticii școlare din județul nostru.

Revista poate fi citită accesând link-ul: https://www.scribd.com/document/640443911/Revista-2023-Suflet-de-Copil-Online-nr 9?fbclid=IwAR1x9yX_I15PcuG2gmPQXmyWlG9fq_GnDaB36Lm5q54_Lkq-ROX5q5C-bbI#, 28. 04. 2023.