joi, 1 octombrie 2015

Pomenirea Arhiepiscopului și Mitropolitului Nicolae la Birda




Joi, 1 octombrie, la praznicul Acoperământului Maicii Domnului a fost săvârșită de la ora 1000 Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din comuna Birda.
Cu acest prilej a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul și Mitropolitul Nicolae la împlinirea unui an de la momentul prohodirii în cripta ierarhilor din subsolul catedralei mitropolitane din Timișoara.
Personalitatea luminatului ierarh bănățean a fost creionată prin cateheza cu tema: ,,Mitropolitul Nicolae – ziarist creștin”. Prin intermediul contribuției remarcabile din acest domeniu, vlădica Nicolae a consolidat și îmbogățit presa eparhială precum și cea parohială și sătească. În sprijinul cuvântului comemorativ a fost organizată o expoziție de publicații la care mitropolitul a fost redactor, corector ori colaborator: reviste și publicații eparhiale, parohiale, locale din Banat. Ultimul moment l-a reprezentat vizionarea filmului documentar produs de TRINITAS TV.

Au fost prezenți la acest moment de aducere aminte: credincioși ai parohiei precum și copii de la școala din localitate îndrumați de prof. Doru Popa, titularul disciplinei Religie de la Școala Gimnazială din Birda.