duminică, 11 octombrie 2015

Sfânta Liturghie și instalarea noului preot în parohia Percosova


Duminică, 11 octombrie 2015 cu începere de la orele 1000 a fost oficiată Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din parohia Percosova, protopopiatul Deta. Cu acest prilej au slujit P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei, C. Părinți Valentin Bugariu de la parohia Birda și Sebastian Andrei Petrescu, noul paroh al parohiei Percosova.
            Cuvântul de învățătură cu tema: ,,Cuvântul lui Dumnezeu și rodirea Sa” a fost susținut de părintele Valentin Bugariu.
            La finalul Sfintei Liturghii, P. On. Părinte Protopop a rostit un înălțător cuvânt ocazional prin care a prezentat pe noul preot, a mulțumit primarului și viceprimarului orașului Gătaia prezenți cu acest prilej rugându-i să sprijine pe mai departe parohia locală, totodată credincioșilor prezenți cu acest prilej cu îndemn de a stărui în rugăciune, în împărtășirea cu Sfintele Taine și în cercetarea permanentă a bisericii parohiale. La final a fost înmânate noului preot paroh: Evanghelia și cheile bisericii, ca simbol al propovăduirii lui Hristos și slujire a Bisericii.

            La rândul său, părintele Sebastian Andrei Petrescu a mulțumit primarului orașului Gătaia, primarului comunei Birda, celorlalte oficialități locale, precum și tuturor credincioșilor prezenți cu acest prilej în biserică. Un cuvânt deosebit a fost închinat Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, mitropolitul Banatului, cât și Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, arhiereii Arhiepiscopiei Timișoarei.