joi, 24 decembrie 2015

Daruri pentru credincioșii din parohia Birda și filia Sîngeorge

Cu prilejul Crăciunului, Consiliul Parohial și Parohia Ortodoxă oferă daruri pentru credincioșii cei mici și mari din parohie. Pentru cei mici au fost pregătite 100 de pachete cu dulciuri.
La acest prilej festiv cei mari vor primi ultimul număr al publicației locale ,,Arhanghelul” însoțit de un calendar creștin - ortodox de buzunar.
Sumarul acestui număr propune o retrospectivă a activităților religioase, pastorale, educativ - culturale și sociale realizate de Parohia Birda în Anul Misiunii Parohiei în Editorialul, ,,Missio Dei”. Elevii din cercul catehetic au pagina destinată activităților specifice sub genericul: ,,Tinere condeie”: o poezie, un articol șu un desen tematic.
Rubricile ,,Restituiri”, ,,Urme din trecut” și ,,Documentar” propun continuarea unor studii: ,,Pomenirea unui mitropolit uitat: Lăzărescu Vasile” de conf. univ. dr. Mirela Ioana Borchin; ,,Viața Protopopiatului Deta oglingită în revista Învierea (II)” iscălit de protopop Ioan Prisăcean și ,,Parohia Ortodoxă Sculea. Fișă monografică (II)” al părintelui Ioan Marcu.
Rubrica ,,Semne” contuinuă lanțul amintirilor distinsului profesor Marius Iosif Circa, Cetățean de
Onoare al orașului Deta.
Ultima pagină este destinată ,,Cronicii parohiale” în care au fost consemnate fapte din viața cotidiană a Parohiei pe tărâm: religios, catehetic, cultural, prezența Bisericii la Ziua Națională a României, deschiderea de an școlar, participarea copiilor la concursuri religioase inițiate de Mitropolia Banatului, evenimente catehetice locale: Pomenirea mitropolitului Nicolae, Ziua Internațională a Bibliei dar și prezentarea Parohiei la Simpozioane științifice organizate la Arad și Giarmata Vii.
Toate acestea ilustrează faptul că biserica ortodoxă din localitate a încercat să inițieze activități bisericești în anul Misiunii.