vineri, 11 decembrie 2015

Ședință de lucru a Asociației Părinți pentru Ora de Religie

Joi, 10 decembrie cu începere de la orele 1500 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a avut loc în sala festivă a Centrului Eparhial o ședință de lucru a Asociației Părinți pentru Ora de Religie a filialei Timiș.
            Întâlnirea a debutat cu o rugăciune și cuvântul de bun venit adresat invitaților de Preasfințitul Părinte Paisie, episcop – vicar eparhial. În partea introductivă au mai luat cuvântul: Ioan Șolea, președintele APOR, filiala Buzău; dr. Violeta Radosav și psih. Alina Marcu. Fiecare dintre vorbitori a nuanțat importanța
mesajului Evangheliei în școală și societate, relevanța Creștinismului pentru istoria culturii europene și nu numai.
            În partea a doua a întâlnirii a avut loc ședința de lucru a Consiliului Director care a vizat: analizarea stadiului actual al Asociației, obiectivele pe termen scurt și mediu și activitățile de desfășurat.
            Un punct pe ordinea de zi a fost importanța orei de educație pentru sănătate din curricula școlară care însă nu trebuie să fie transformată în educație sexuală în viziune hedonistă, ,,cu accent pe explicarea mecanicii actului sexual și a mijloacelor de protejare contra sarcinii și care exclude moralitatea din intimitate”[1].
            Au fost prezenți la această întâlnire informală: membrii ai Asociației din Arhiepiscopia Timișoarei și Episcopia Caransebeșului precum și invitați din toate domenile vieții publice: juriști, medici, psihologi, profesori, jurnaliști, preoți ș.a.
            Din partea Protopopiatului Deta au fost prezenți la această întrunire: P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei, C. Păr. Ciprian Boșca, responsabilul activităților catehetice și Valentin Bugariu de la parohia Birda.




[1] Liana Stanciu, Punct de vedere scris, ca urmare a participării la dezbaterea ,,Educația pentru sănătate” găzduită de Președenția României pe 26 noiembrie, p. 2.