A apărut nr. 145 - 150 pe lunile ianuarie - decembrie ale prestigioasei reviste ,,Tăt Banatu-i fruncea”, publicație editată în 48 p. de Asociația Scriitorilor în Grai Bănățean.
Revista debutează cu meditația ,,Biserică și comuniune” iscălită de preotul Ioan Jurj din Făget. Din cuprinsul articolului aflăm câteva date despre importanța comuniunii realizate astăzi prin spațiul atât de generos al parohiei: ,,[…] Comuniunea în Biserică se simte mai ales în viața parohiei care este definită ca și comunitate a creștinilor ortodocși, clerici și mireni, situată pe un anumit teritoriu, subordonată centrului eparhial, condusă de un preot paroh numit de chiriarhul eparhiei respective. […] Într-o lume secularizată, în care apropierea dintre oameni este mai mult virtuală, fără ca aceștia să aibă bucuria vederii față către față, comuniunea în biserică înlătură orice zăgazuri, orice bariere, Biserica oferind oportunitatea coeziunii sufletești a ființelor umane”. (p. 1).
Revista mai propune cititorilor: poezie semnată de regretatul Ștefan Pătruț și Ioan Iacob Bencei, Ion Ghera și proză: ,,Povestiri din Bocșa de altădată” de Mihai Vucu.
Totodată în sumarul acestui număr regăsim studii deosebit de interesante care fac referire la Banat, cultura provinciei și situația intelectualului în perioada comunistă: Dumitru Tomoni, ,,George Gârda, poet dialectal și publicist”; Simion Dănilă, ,,Banatul în texte fundamentale (III)”; Elena David, ,,Problema intelectualului în societatea socialistă”. Sunt prezentate și câteva cărți.
Mulțumiri speciale adresăm doamnei Gabriela Șerban, managerul Bibliotecii Orășenești ,,Tata Oancea” din Bocșa la rându-i valoros colaborator al acestui număr cu medalioane comemorative, recenzii și prezentarea activităților derulate de instituția pe care cu cinste o reprezintă. Fără semnalarea acestui număr de doamna bibliotecar din Bocșa nu am fi știut de apariția acestui ultim număr pe a. c., al revistei trimestriale bănățene din Lugoj!