marți, 13 decembrie 2016

,,Foaia Săcălazului”, nr. 152 ̸ 2016

A apărut nr. pe luna noiembrie al publicației ,,Foaia Săcălazului”. Din cuprins aflăm de organizarea ,,Festivalului Răchiei” care s-a desfășurat în 12 Noiembrie. Manifestarea ajunsă la cea de a VIII-a ediție a fost inițiată și susținută de Asociația Culturală ,,Armonia”. Cu această ocazie a fost editată revista ,,Trăiască Răchia” surata mai mică a unei alte apariții inedite ,,Trăiască Berea” din Uzdin. A fost o competiție reușită și prin prezența a ,,76 de feluri de răchie aduse de pe tot întinsul Banatului istoric”. (p. 1).
            O realizare deosebită a publicației săcălăzene o reprezintă promovarea oamenilor locului. De astă dată este rândul doamnei prof. Ramona Onofrei. Profesor în învățământul primar la Școala Gimnazială din localitate, întâi profesor de religie apoi învățător ne mărturisește: ,,Am ales această meserie deoarece iubesc copiii și îmi face plăcere să lucrez cu ei. Ador inocența din ochii lor și îmi place să privesc lumea uneori prin ochii lor”. (p. 2).
            Din rubrica ,,Știri cultural-sportive” aflăm de lansarea cărții Amintirile nu au vârstă de Ghiță Blejușcă. (p. 3). Tot din acest număr mai aflăm despre ,,Aniversări”-le lunii dar și de ,,Propuneri venite de la cetățeni”. (p. 6).

            Revista poate fi consultată la biblioteca parohială!