luni, 5 decembrie 2016

Taina Sfântului Maslu în parohia Folea

Duminică 4 Decembrie cu începere de la orele 15,00 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în parohia Folea, protopopiatul Deta.
            Săvârșirea Sfintei Taine a Maslului încheie o zi de pregătire a hramului bisericii parohiale din localitatea timișeană, ,,Sfântul Ierarh Nicolae”. După spusele C. Părinte Ioan Sălvan, parohul locului, Duminica premergătoare hramului a avut o semnificație deosebită: a fost ziua în care mai mulți copii și credincioși s-au mărturisit și cuminecat cu Trupul și Sîngele Domnului apoi au participat la Taina Vindecării trupești și sufletești din Taina Maslului.
            În cadrul Tainei au slujit P. On. Păr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei, C. Păr. Vasile Bica, pens, Achim Miloș (parohia Denta), Oliviu Crișan (Maternitatea Al. Odobescu), Ioan Sălvan (parohul locului), Dragan Giurgiev (parohia Voiteg), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Percosova) și Valentin Bugariu (parohia Birda).
            Cuvântul de învățătură a fost susținut de P. On. Păr. Protopop care a scos în evidență trăirea credinței creștine. Pornind de la suferința femeii gârbove, pericopă evanghelică citită în Dumnica a XXX-a după Rusalii a fost dat ca mărturie  punere în practică a minunii, desprinderea de cele trupești și urmarea lui Hristos în duh și în adevăr. Cele mai bune exemple au fost în această perioadă cele două zile de praznic: pomenirea Sfântului Apostol Andrei, predicatorul Evangheliei la români și Ziua Națională ca zi a unității și demnității poporului nostru adunat în jurul Patriei și al Bisericii Ortodoxe.

            Credincioșii și clericii s-au rugat lui Dumnezeu pentru sănătate, au participat la faptele relatate de Sfintele Evanghelii iar apoi s-au împărtășit cu toții de harul Sfântului Duh.