marți, 19 septembrie 2023

,,Bocșa Culturală”, nr. 122 / 2023

 

   De curând, a apărut un nou număr, al prestigioasei reviste de cultură bocșene. Editată în 44 de pagini de Biblioteca Orășenească ,,Tata Oancea” din Bocșa, jud. Caraș-Severin, publicația oferă cititorilor un cuprins bogat și diversificat, format din evenimente locale, aniversări, comemorări, educație lingvistică, literatură (poezie, proză, recenzii, jurnal). De reținut este articolul ,,Monografia corurilor din Bocșa. Afirmarea lor națională” în anul comemorativ al psalților și cântăreților bisericești din Patriarhia Română.

    Editorialul acestui număr, ,,Bocșa, un oraș cu o poveste! Biblioteca – cea mai frumoasă poveste – 70 de ani de bibliotecă și lectură publică la Bocșa” este iscălit de către Gabriela Șerban, managerul Bibliotecii din Bocșa și redactorul șef al revistei.

    Este ilustrată dezvoltarea bibliotecii publice din Bocșa de la prima carte înregistrată în 17 iulie 1953 și cele 700 de volume la cele peste 77.000 unități de bibliotecă din prezent. Pe lângă împrumutul de carte, Biblioteca inițiază prin managerul ei și alte activități culturale: editarea revistei ,,Bocșa Culturală” și a colecției de popularizare ,,Bocșa – istorie și cultură”, diferite concursuri religios-literare, aniversări, comemorări, lansări de carte, vernisaje de pictură, audiții muzicale și vizionări de film.

     Revista ,,Bocșa Culturală” poate fi consultată la Biblioteca din Bocșa.