luni, 19 februarie 2024

Întâlnire catehetică la Deta

 

   Luni, 19 februarie a avut loc o întâlnire catehetică, cu preoții din Birda, Ciacova, Deta, Gătaia, Ghilad, Jebel, Liebling, Pădureni, Stamora Germană și Voiteg la sediul Protopopiatului Ortodox Român din orașul Deta.

     Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent P. C. Părinte Aurel Cristian Tomescu, referent catehetic al Eparhiei Timișoarei. La începutul întrunirii, P. On Părinte Ciprian Boșca, protopopul Detei a prezentat câteva informări curente, apoi Părintele referent catehetic a prezentat ordinea de zi care a cuprins: desfășurarea Concursului Național Catehetic ,,Hristos – cuvântul care vindecă” și a punctat câteva  din posibile activități care se pot derula anul acesta, vorbitorul a insistat asupra catehezelor care vor fi pregătite de preoți urmând etapele clasice de pregătire a acestor cuvântări bisericești. Un alt punct pe ordinea de zi l-a reprezentat implementarea Acordului de Parteneriat între Biserică și Școală pe baza căruia se pot organiza activități educativ-religioase.

       La final au fost împărțite diplomele și premiile Concursului Național Catehetic de anul trecut. Grupul Catehetic al Parohiei Birda și al filiei Sângeorge a obținut Premiul al III-lea la etapa eparhială (județeană).