marți, 13 februarie 2024

O nouă activitate în cadrul Concursului Catehetic la Birda

În 13 februarie s-a desfășurat o nouă etapă în cadrul Concursului Național Catehetic, un atelier de lectură cu elevii clasei a IV-a la Școala Gimnazială din Birda, unul de desen la Școala Primară din Berecuța și altul de cateheză ilustrată cu elevii Școlii Primare din Sângeorge.

În cadrul atelierului de lectură, copiii au citit din Mica Biblie, episoadele legate de boală și vindecare din Vechiul și Noul Testament. Astfel au fost reproduse capitolele care amintesc de ,,Dreptul Iov”, ,,Iisus și samarineanca”, ,,Iisus vindecă pe fiul unui slujbaș împărătesc”, ,,Vindecarea unui paralitic din Capernaum”, ,,Iisus la scăldătoarea Vitezda”, ,,Iisus vindecă un lepros și pe sluga sutașului”, ,,Tânărul din Nain înviat de Iisus”, ,,Învierea fiicei lui Iair. Vindecarea unei bolnave”, ,,Surdo-mutul”, ,,Samarineanul milostiv”, ,,Vindecarea orbului din naștere”, ,,Vindecarea unor îndrăciți”, ,,Învierea lui Lazăr”, ,,Vindecarea ologului din naștere”, ,,Vindecarea lui Enea. Învierea Tavitei”, ,,Despre rugăciunile pentru cei bolnavi”.

Copiii din atelierul de desen au realizat icoane ale Mântuitorului, Maicii Domnului, precum și ale praznicelor împărătești. Cei care au participat la cateheza ilustrată au putut vedea un fragment din filmul documentar: ,,Sfântul Iosif, ocrotitorul Banatului”.