miercuri, 28 februarie 2024

,,Suflet de copil”, nr. 10 / 2024

 

Sfârșitul lui Făurar aduce comunității școlare din Săcălaz, un neprețuit dar. Este vorba de al zecelea număr al revistei ,,Suflet de copil”, Editată de Școala Gimnazială Săcălaz, jud. Timiș, în coordonarea prof. Manuela Matits, redactor principal și grafician, profesor și director al instituției școlare și colaborarea elevilor, profesorilor, dar și unor colaboratori externi așa cum e Gheorghe Blejușcă, publicist rural din localitatea Săcălaz.

Un cuprins variat, în 76 de pagini, revista oferă cititorilor: cronica activităților extrașcolare desfășurate în primele module ale anului școlar 2023-2024, sărbători și evenimente desfășurate în școală, pagini de educație lingvistică, istorică ș. a., dar și participări ale cadrelor didactici la întruniri științifice naționale, curiozități, mărturii, dar și creații literare (eseu, poezie), unele realizate în limba franceză și prezentarea unor cărți.

Am reținut câteva din contribuțiile acestui număr: ,,Pastila de limbă” realizată pe probleme de fonetică de prof. Pecican Oviciu; ,,Predarea Limbii engleze prin joc” de prof. Laza Cristian; ,,Lecții de istorie săcălăzeană” oferite de Gh. Blejușcă; ,,Școala din Săcălaz” de prof. Onofrei Ramona ș. a.

Toate aceste contribuții de la ,,Tinerele condeie” (titlul unei rubrici), la sărbătoriri și alte activități scot în priveliștea ochilor o perioadă deosebită din viața omului și definită cu titlul care deschide această revistă: ,,Unde ești copilărie?”, o întrebare a dascălului și un răspuns al elevului în sumarul publicației.

Felicitări redactorilor, autorilor pentru acest nou număr care ilustrează viața școlarilor și a dascălilor lor din localitatea de lângă Timișoara.