marți, 6 februarie 2024

O nouă activitate în cadrul Concursului Național Catehetic la Birda

   Din noiembrie 2023 a debutat o nouă ediție a Concursului Național Catehetic la Birda și Sângeorge, jud. Timiș, cu tema: ,,Credința cea vindecătoare din inima comunității”. Astfel că până în prezent au fost derulate activități catehetice (aniversări, comemorări, participări la festivaluri de colinde, cateheze), participare la Sfânta Liturghie și împărtășirea cu Sfintele Taine și o acțiune filantropică la Praznicul Nașterii Domnului.

      De această dată,  elevii școlilor din Birda, Berecuța și Sângeorge, au aplicat cunoștințele teoretice acumulate cu prilejul catehezelor și au realizat într-un atelier de desen icoane reprezentând pe Mântuitorul, Maica Domnului, Sfinții Îngeri, precum și praznicele din timpul anului bisericesc. Atelierul a fost realizat la Școlile din Birda și Sângeorge, de elevii claselor pregătitoare – a IV-a, cu sprijinul prof. Sorina Onița, directorul Școlii Gimnaziale Birda și al prof. Maria Miron, de la Școala Primară Sângeorge.

         Elevii claselor a II-a și a III-a de la Școala Primară din Berecuța, cu sprijinul prof. Camelia Cazacincu au realizat un atelier de abilități practice. Pornind de la o temă din manualul de religie al clasei a II-a, elevii au așezat în cutii faptele bune săvârșite într-o săptămână. Faptele bune fiind primele gesturi vizibile prin care ilustrăm iubirea către aproapele nostru. Acestea au vizat: raportul copilului cu Dumnezeu, părinții, frații, profesorii, relația cu profesorii și colegii, dar și cu oamenii aflați în necazuri. Din interpretarea testului s-au putut observa câteva însușiri sufletești ale copiilor: iubire, sociabilitate și altruism.