joi, 5 mai 2016

Concurs de Bătut Toaca la Voiteg

Marți, 3 mai s-a desfășurat în organizarea Asociației pentru cultură și Tradiție ,,Asocult” și a Școlii Gimaziale din Voiteg cea de-a doua ediție a Concursului de Bătut Toaca în biserica mică din localitate.
La acest concurs au participat elevii de la Liceul ,,Sfântul Nicolae din Deta”, Școala Gimnazială din Birda, Școala Primară din Folea și Școala Gimnazială din Voiteg. În debutul manifestării P. C. Părinte Rafail de la Schitul Piatra Scrisă și președinte al Juriului de evaluare a măiestriei interpretării a vorbit despre rolul și semnificația toacei și clopotului în viața creștinilor. Din juriu au mai făcut parte C. Păr. Viorel Brotnei de la Parohia Ortodoxă Ucraineană din Pietroasa, jud. Timiș și C. Păr. Ioan Sălvan de la parohia Folea.
Au obținut premii și mențiuni: Căldăraș Alexandru (Premiul I, Voiteg); Onea Alexandru (Premiul II, Voiteg); Constantin Adrian (Premiul III, Folea); Rus Gabriel (Mențiune, Birda). Toți paricipanți au primit diplome de participare și icoane, laureații întrecerii au primit și sume de bani. Concursul și premierea participanților a fost realizat prin sprijinul doamnei Carmen Cazan, președintele Asociației.

Din partea Școlii Gimnaziale din Birda au participat elevii: Rus Gabriel și Weisz Markus însoțiți de prof. Sorina Onița, directorul Școlii din localitate.
Din interpretarea lui Markus Weisz:
http://www.trilulilu.ro/video-1462439957