joi, 12 mai 2016

Premiu pentru elevii Școlii din Birda

Potrivit Acordului de Parteneriat încheiat între Școala Gimnazială din Birda și Parohia Ortodoxă din localitate au fost inițiate, derulate și finalizate mai multe activități religios-educative. Una din aceste activități sunt concursurile religioase. De astă dată a fost jurizat la faza eparhială Concursul catehetic ,,Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu” din Concursul Patriarhiei Române ,,Biserica și Școala din Sufletul meu”.
            În cadrul acestui proiect Școala ̸ Biserica din Birda a propus un portofoliu compus dintr-un pliant de prezentare întocmit la începutul derulării proiectului în parohie, apoi au fost realizate materiale la cele trei secțiuni: eseu, desen și multimedia.
            La secțiunea Multimedia, copiii au realizat două materiale power-point cu activități religioase, educaționale și filantropice petrecute în comună, biserică, școală și cămin cultural.
Din acest proiect amintim doar câteva din realizările elevilor: participare la Sfânta Liturghie, împărtășire cu Sfintele Taine, implicare în activitatea de strană, realizarea rubricii ,,Tinere condeie” din revista parohială ,,Arhanghelul”, cateheze tematice, concurs local de creație poetică, expoziție de icoane pe sticlă, întreceri sportive, mini-recital de muzică ușoară și instrumentală. Latura filantropică a fost evidențiată cu prilejul Crăciunului când au fost oferite 100 de pachete copiilor și Sf. Paști când au fost oferite pachete cu alimente de bază, dulciuri și jucării copiilor, cât și strângerea unei sume de bani care au fost donate unui elev care va fi supus unei intervenții chirurgicale la București.
            Pentru toate aceste realizări, elevii de la Birda au obținut pentru cele două materiale din secțiunea Multimedia, Mențiunea I și a II la această fază eparhială.
            Câștigătorii acestui Concurs la faza județeană au fost:
            Ionescu Leila (Colegiul Național ,,C. D. Loga”, coord. Pr. Aurel Cr. Tomescu, prof. Alina Florei) la secțiunea literară.
            Sicoe Andreea (Școala Gimnazială nr. 7 ,,Sf. Maria”, coord. diac. Florin Băran) la secțiunea artistică.
          
  Dragomir Oana (Colegiul Național Bănățean, coord. pr. Ciprian Ene, prof. Roxana Ene) la secțiunea multimedia.
            Cei trei laureați vor fi prezenți pe 21 mai la hramul catedralei patriarhale.
            Un gând de mulțumire tuturor celor implicați în proiectul propus de Școala ̸ Biserica din Birda: prof. Sorina Onița, directorul Școlii, prof. Doru Popa, profesorul de religie, celorlalți colaboratori: profesorii de lb. română, muzică, ed. Fizică ș. a.