duminică, 16 septembrie 2018

Cinstirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș în parohia Birda


      Sâmbătă, 15 septembrie, Biserica Ortodoxă din Banat sărbătorește pe Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul Banatului. În Ajunul sărbătoririi a fost oficiată Sflujba Privegherii (Vecernia unită cu Litia și Utrenia) în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din Birda.
            Sfânta Liturghie a fost oficiată de la orele 10,00 în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Sîngeorge, filie a parohiei Birda. Cuvântul de învățătură cu tema: ,,Minunile Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș” a fost susținut de P. C. Părinte Valentin Bugariu, parohul locului.
            După otpustul Sfintei Liturghii au fost prezentate diferite sortimente de îmbrăcăminte ajunse și în parohia Birda prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Mitropolit Ioan al Banatului.

            În după-amiaza zilei biserica de la Birda a fost cercetată de un grup de pelerini de la Reșița care au participat la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Partoș. Acestora li s-au împărtășit câteva date despre legătura Sfântului Ierarh Iosif cu Mănăstirea Sîngeorge și parohia Birda. În dar a fost distribuit nr. 3 (27) al revistei de cultură și religie rurală ,,Arhanghelul” și un calendar creștin-ortodox de buzunar.