duminică, 2 septembrie 2018

Taina Sfântului Maslu la Butin


             Duminică, 2 septembrie de la orele 17,00 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Butin, filie a parohiei Percosova la stăruința P. C. Sebastian Andrei Petrescu, parohul locului.
            Au slujit cu acest prilej P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei și P. C. Părinți Sorin-Valentin Popovici (parohia Câlnic-Reșița), Cristian Gabriel Băican (parohia Bozoșu Vechi și fost paroh la Percosova între 2011-2015), Tiberiu-Dan Gherasim (parohia Ferendia), Sebastian Andrei Petrescu și Valentin Bugariu (parohia Birda).
            Cuvântul de învățătură a fost susținut de părintele Sorin-Valentin Popovici care a vorbit despre unitatea de credință dintre Câlnic și Butin. Din localitatea de lângă Reșița a fost strămutată la Butin biserica de lemn a satului atestată din veacul al XVIII-lea care a păstrat pictura lui Nedelcu Popovici. Ca semn al înfrățirii dintre cele două localități și dintre cele două parohii au fost donate pentru ceredincioșii din Butin fotocopiile icoanelor împărătești ale aceluiași valoros pictor bănățean. În încheiere vorbitorul a subliniat faptul că biserica ortodoxă este în sat un ,,dar de rugăciune”.
            Părintele Sorin-Valentin Popovici a fost însoțit în biserica din Butin de un grup de credincioși care s-au rugat împreună pentru iertare de păcate și sănătate sufletească și trupească.