luni, 10 septembrie 2018

Început de an școlar la Birda și Sîngeorge


           Luni, 10 septembrie a debutat în mod festiv un nou an școlar 2018-2019 la Școala Gimnazială din Birda.
            La orele 9,00 a debutat anul școlar la Școala Primară din Sîngeorge în prezența Prof. Maria Dârpeș și a Educ. Ștefania Cercega, a copiilor și părinților prezenți cu acest prilej. A fost oficiată slujba de Tedeum la început de an școlar de către P. C. Părinte Valentin Bugariu. Prof. Maria Dârpeș a prezentat noutățile de la nivelul școlii, noile manuale și a mulțumit Primăriei Comunei pentru mobilierul achiziționat și Parohiei Ortodoxe din Birda pentru donația de rechizite școlare făcute și în acest an.

            De la orele 10,00 a avut loc deschiderea anului școlar la Birda. Cu acest prilej au fost prezenți: Prof. Aura Codruța Danielescu, Inspector General în cadrul Inspectoratului Școlar Timiș, Prof. Anca Simeria, Inspector Învățământ Primar, Marius Gheorghe Stoian, primarul Comunei Birda.
            După intonarea Imnului Național a fost săvârșită slujba de Tedeum. Dl. Primar a arătat grija permanentă a Consiliului Local pentru susținerea învățământului în Comună și satele aparținătoare. D-na Inspector General într-o cuvântare caldă a apreciat investițiile făcute în procesul educativ, copiii, profesorii și părinții prezenți cu acest prilej sunt cei care vor benficia de investiția realizată. Prof. Sorina Onița, directorul Școlii Gimnaziale din localitate a mulțumit Domnului Primar și Consiliului Local pentru grija arătată Școlii, dascălilor pentru profesionalismul arătat de-a lungul timpului, elevii de astăzi educați în condiții foarte bune vor forma comunitatea locală de mâine.
           
           Au participat la acest moment festiv: angajați ai Primăriei, consilieri locali, reprezentanți ai Poliției, părinți ai elevilor.
            Însoțiți de profesori, elevii au părăsit careul îndreptându-se spre sălile de clasă.