luni, 25 noiembrie 2019

Activități religioase și educative în parohia Mașloc


   În luna noiembrie s-au desfășurat câteva activități religioase și educative în parohia Mașloc, protopopiatul Timișoara II.
     Șirul acestora a fost deschis cu sărbătorirea Zilei Internaționale a Bibliei în 13 noiembrie. Cu acest prilej, preotul Iliia Pavlovici-Pătruț a susținut o cateheză la clasa a IV-a de la Școala Gimnazială din Mașloc, jud. Timiș. Tema acestei ore a fost ,,Cuprinsul Sfintei Scripturi” în care vorbitorul s-a folosit și de câteva materiale power-point. Tot cu acest prilej a fost organizată o expoziție de carte biblică.
    În Duminica a 26-a după Rusalii a fost prezentată revista locală ,,Sfeșnicul” la biserica ortodoxă din Mașloc. După otpustul Sfintei Liturghii, preotul ic. stavr. Iliia Pavlovici-Pătruț, parohul locului și fondatorul și coordonatorul revistei a vorbit de importanța continuității unei reviste religioase și didactice în satul bănățean. Publicația, editată de Parohia Ortodoxă și Școala Gimnazială din Mașloc dăruiește cititorilor în 48 de pagini un sumar bogat și diversificat. Din cuprins regăsim pagini de pedagogie și metodică școlară, jocuri, fotografie din comunitatea locală dar și pagini religioase. Între colaboratorii acestui număr amintim: Prof. Aura Codruța Danielescu, ,,De la segregare la integrare”; Prof. Ioana Dodoiu, Prof. Mihaela Apafain, ,,Frumusețile toamnei în satul rotund <<Charlottenburg>>”; Mariana Martin, ,,Valențe educative ale basmului la vârsta preșcolară și școlară mică” și Prof. Mihaela Corina Raicu, ,,Jocul didactic și stimularea creativității”.

         La Praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie) a avut loc Concursul revistei ,,Sfeșnicul”. Cu prilejul împlinirii a 10 ani de apariție neîntreruptă elevii au fost răsplătiți cu reviste dar și cu instrumente de scris și desen de către coordonatorii revistei, Prof. Maria Pavlovici-Pătruț și Pr. Prof. Dr. Iliia Pavlovici-Pătruț.
        În a Doua Duminică a Postului Nașterii Domnului în biserica cu hramul ,,Sfântul Petru și Pavel, Stelian Plafagonul și Nașterea Maicii Domnului” din Mașloc a fost oficiată Taina Sfântului Maslu.
        La invitația P. C. Părinte Illia Pavlovici Pătruț au slujit P. C. Părinți Mihai Botiz (Buzad), Radu Meșter (Alioș), Petre Temelie (Murani), Dan Dologa (Remetea Mică), Ciprian Cristea (Ghiroda Veche). Cuvântul de învățătură a aparținut părintelui Radu Meșter care a vorbit credincioșilor despre ,,Temelia credinței”.