vineri, 24 martie 2017

Împărtășirea copiilor în parohia Berecuța

Vineri, în Ajunul Bunei Vestiri a fost oficiată Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite în capela cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Mănăstire, filie a parohiei Berecuța din protopopiatul Deta.
            Cu acest prilej, preotul Zoran Milovanov, parohul locului a invitat pe P. C. Părinți Călin Negrea (parohia Gătaia), Dan Dologa (parohia Teș), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Percosova) și Valentin Bugariu (parohia Birda) pentru realizarea unei comuniuni euharistice.
            La momentul potrivit au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului copiii preșcolari și școlari de la Grădinița cu P. N. și Școala Primară din Berecuța și Mănăstire. Copiii au fost însoțiți la Sf. biserică de profesorii lor. Tot acum au fost cuminecați mai mulți credincioși din parohie.
            Cuvântul de învățătură ocazional a fost pregătit și susținut de către părintele Valentin Bugariu din Birda.

            După otpustul Sf. Liturghii copiii și credincioși împreună cu profesori și preoți au făcut un popas la Mănăstirea ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate. Aici cu toți s-au închinat moaștelor Sfântului Mucenic Purtător de Biruință, s-au miruit și s-au rugat în paraclisul așezământului monahal. Monahia Evghenia, viețuitoare a mănăstirii a dăruit copiilor o mică agapă.