vineri, 10 martie 2017

,,Sărcia”, nr. 39, 2017

A apărut nr. 39 al publicației ,,Sărcia” editată de Parohia Ortodoxă Sărcia în redacția lui Iancu Murărescu. Din acest număr am reținut două articole iscălite de preotul Cristian Popi, administrator al Parohiei Sărciei care prezintă cititorilor în manieră catehetică date despre ,,Sfințirea și târnosirea bisericii, un prilej de mare bucurie a parohiei” (p. 1; 3) și ,,Taina Sfântului Maslu”.
În viața parohiei sunt semnalate mai multe evenimente: prăznuirea hramului bisericii de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie cu participarea Corului Strana strămoșească” din Reșița; slujirea Corului Protopopiatului Reșița în 11 Decembrie și sfințirea bisericii pe 5 februarie 2017 de către Preasfințitul dr. Daniil, episcop al Episcopiei Dacia Felix.
Această zi de consacrare a efortului material și spiritual al credincioșilor s-a datorat unor lucrări complete de renovare a interiorului și exteriorului lăcașului de cult precum și al achiziționării unui nou mobilier liturgic.
Prevista poate fi consultată pe site-ul: http://www.banaterra.eu/biblioteca/sites/default/files/nr.39_sarcia_februarie_2017.pdf