duminică, 5 martie 2017

Taina Sfântului Maslu în parohia Birda

În cadrul Parohiei Birda la bisericile ,,Nașterea Maicii Domnului” din parohie și ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din filia Sîngeorge s-a desfășurat în prima săptămână din Postul Mare, Săptămâna Duhovnicească. Aceasta a presupus servicii religioase zilnice: Vecernie, Sfânta Liturghie (Miercuri, Vineri, Duminică), pomenirea colectivă a morților în Sâmbăta Sf. Teodor și Taina Sfântului Maslu de obște (Duminică). Tot în această săptămână au fost mărturisiți apoi împărtășiți copiii de la clasele I-VIII de la Școala Gimnazială din Birda. Tot împreună cu copiii s-a desfășurat un cerc de desen cu tema ,,Prima mea icoană”. Expoziția celor 15 icoane pe pânză a fost vernisată după Sfânta Liturghie în Duminica Ortodoxiei. Preoții care au slujit în Săptămâna Duhovnicească: Călin Negrea, Zoran Milovanov și Sebastian Andrei Petrescu au ținut cuvinte de învățătură sub formă de cateheze și predici ocazionale.

            Taina Sfântului Maslu a încheiat activitățile religioase și catehetice din Săptămâna Duhovnicească. Duminică 5 Martie de la orele 1600 în Duminica Icoanelor a fost oficiată Taina Vindecării trupești în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din Birda. Au slujit P. On. Păr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei și P. C. Părinți: Zoran Milovanov (Berecuța), Ioan Sălvan (Folea), Călin Negrea (Gătaia), Sebastian Andrei Petrescu (Percosova) și Tiberiu Dan Gherasim (Ferendia) și Valentin Bugariu, parohul locului. S-au împărtășit de rugăciune, comuniune și darurile Duhului Sfânt mai mulți credincioși din parohie, cât și de la parohiile vecine.

           
Cuvântul de învățătură a fost susținut P. On. Păr. Protopop care a vorbit celor prezenți despre importanța mărturisirii prin cuvânt și faptă a credinței ortodoxe astăzi.